Fokwijzer

Monalise K, Sport (spr.)

Indoctro x Lorenz x L’Espoir

Merrie 1994, vos 1.75 m

XX/OX percentage: 49,63 %

Fokfamilie 446

 

Van de preferente hengst Indoctro, die op alle fronten zijn stempel weet te drukken in de fokkerij. Met vele nakomelingen op het hoogste niveau in de internationale sport zoals Picolien Zeldenrust, Black Ice, Casadora, Youp, Nadia en Orestus. Evenals een groot aantal goedgekeurde hengsten zoals Orame, Montreal, No Limit, Nassau, Sheraton, Wittinger, Boss, Bustique en  Azteca. Dankzij de resultaten van zijn nakomelingen staat Indoctro hoog in de ranglijst van verervers van de WBFSH.

                                                                                                                    

De moeder van Monalise, Vanessa, is van de springpaarden leverancier Lorenz (Holst. Stam 429). Zij leverde, uit een totaal van 10 nakomelingen,  een bijzonder aantal sportpaarden. Met  1 int. Grand Prix paard, 1 Int. springen, 1 nat. springen en Z2 dressuur, 1 ZZ springen, 1 ZZ licht dressuur en 2 Z dressuur paarden. Hiermee behaalde zij, voor haar fokker dhr. S. Knip, dubbel en dwars het prestatie predikaat. Zelf sprong Monalise K succesvol op ZZ niveau met Marcel Beukers. Verder zien we uit deze stam o.a. de KWPN hengst Garanco (v. Jasper), BWP hengst Aaron (v. Florencio), Varanka SFN ISP (Gran Corrado), Jaranka ISP spr.(v. Emillion).

 

Punten die wij graag willen behouden:

Haar uitstekende karakter, werklust  en instelling.

Reflexen

Voorbeentechniek

Vermogen

Galoppade

 

Punten die mogen  verbeteren:

Elasticiteit en souplesse

Achterhandtechniek

 

Monalise word in 2010 wederom gedekt door Zirocco Blue

Klik hier voor info over Indoctro en Zirocco Blue

Klik hier voor de afstammingstabel van Monalise K

Naamgeving: de veulens uit Monalise zijn allen worden vernoemd naar een type auto. Camaro (Chevrolet), Daytona (Ferrari), Elise (Lotus), Fiero (Pontiac).

Helaas hebben wij Monalise op 14 juni 2011 in moeten laten slapen. Wij hebben ontzettend van haar genoten, het was voor ons een fantastisch paard. Een enigszins eigenzinnige, trotse merrie met een gouden karakter waar we met zijn allen veel plezier aan hebben beleeft. Monalise K (Indoctro x Lorenz) we zijn je dankbaar voor het plezier, het geluk en de nakomelingen die je ons hebt gegeven.

Fokmerries

Torsinaa (ster, prok, sport spr.)

Corland x Nimmerdor x Ariban xx

Merrie 2000, 1.65 m zwartbruin

XX/OX percentage: 49,61 %

Fokfamilie 398, merrielijn 20

 

Van Corland die zelf onder Wout-jan van der Schans bewezen heeft tot de besten te behoren in de sport. Zelf gefokt uit de zeer belangrijke Holsteiner stam 104a met de grootheden Cor de la Bruyere, Landgraf I, Ronald, Moltke en Ramses x in zijn pedigree is het niet verwonderlijk dat Corland zich ook in de fokkerij weet te bewijzen. Zijn nakomelingen doen het zeer goed in de (international) sport.

 

De moeder van Torsinaa, Norsinaa is een elite merrie van Nimmerdor, hengst van de eeuw. Daarvoor vinden we de Ariban xx merrie Dorsinaa die zelf 140 national heeft gesprongen en de halfzuster was van maar liefst 3  Int. Grand Prix springpaarden. De Sinaa stam is een van de beste springstammen ter wereld waaruit voortdurend zeer goede springpaarden voortkomen die zichzelf keer op keer weten te bewijzen op de concoursen. In de sport presterende nakomelingen uit deze stam zijn: Cavalier, Oleandra, Raldo Polo, Pierrot, Maltstriker, Laddidor, Modesto, MacKinley, Emmerton, Rocco, Rocksinaa, Merano, Obelix, Tersina en vele anderen nationale en internationale springpaarden.

Torsinaa springt zelf met veel techniek en inzet. Zij is zeer voorzichtig en is vlug in de reflexen. Momenteel loopt zij in het z-springen nadat zij eerst 3 nakomelingen heeft gegeven.

Klik hier voor info over Corland

Klik hier voor de afstammingstabel van Torsinaa

 

 

 

 

Torsinaa met veulen van Calvino Z

Verkocht

Vanessa, Keur Prest. V. Lorenz

met aan de voet Monalise K